سیاسفید

مجله اینترنتی سیاسفید

سیاسفید

مجله اینترنتی سیاسفید

هوش مالی برای کودکان


از آنجایی که هوش تحت تأثیر عواملی مانند وراثت و وراثت است، عوامل محیطی تأثیر بسزایی در رشد هوش کودکان دارند. به گفته یک متخصص، هوش کودکان را می توان در سال های اولیه زندگی، به ویژه در سنین یک تا دو سالگی، تقویت کرد. به طور کلی، هوش مالی به همان اندازه هوش هیجانی است که هوش منطقی. در واقع راه های زیادی برای پرورش انواع مختلف هوش از جمله هوش هیجانی وجود دارد. از سوی دیگر یکی از عوامل مهم تربیتی در تربیت کودکان افزایش هوش مالی آنهاست. بنابراین به عنوان والدین کودک باید قوانینی را که برای افزایش هوش مالی کودکان ضروری است، بدانید. در این مقاله به 10 روش کاربردی برای افزایش سواد مالی در کودکان، مزایای آموزش آن و سن مناسب برای این منظور می پردازیم.

تقویت هوش مالی در کودکان

شاید مقاله "دانش بهتر از ثروت" باشد برای برخی از کودکان تا ارزش واقعی پول را به طور جدی بررسی کنند و می بینند که والدین خود کارت را در خودپرداز بانک می گذارند اما نمی دانند که والدینشان قبل از صندوق به موجودی بانکی آنها توجه کرده اند. رسیدن یا رفتن به جلوی دستگاه خودپرداز بانک والدین درآمد و هزینه های خرید را محاسبه می کنند.

پول، ثروت و مشکلات مالی متعلق به دنیای بزرگسالان است. بچه ها در آینده فرصت حل مشکلات مالی را خواهند داشت. هیچ پدر و مادری اعم از ثروتمند یا فقیر نمی خواهد با درگیر شدن در مسائل مالی دنیای زیبای فرزندش را خراب کند یا آنقدر نگران وضعیت مالی خود باشد که وقتی به فکر پول و کار است نگران آینده باشد. اما تقویت و فعال سازی هوش مالی کودکان در سنین پایین کمک بزرگی در زندگی آینده آنهاست و می تواند آینده شغلی و مالی کودکان را به کلی تغییر دهد.

افرادی که ارزش واقعی کار و شغل، پول یا پس‌انداز را در کودکی نمی‌آموزند، بعداً به اشتباه سرمایه‌گذاری می‌کنند، در روزهای اول فقط با یک پیشنهاد مالی مشتاقانه تمام حقوق خود را هدر می‌دهند یا خرج می‌کنند، همیشه بدهکار هستند. و مدیون دیگران هستند.

در نتیجه تقویت و فعال سازی هوش مالی کودکان در دوران کودکی بسیار مهم است.

قلک جادویی

در هلند، هر کودک یک قلک دارد. این قلک برای پول باقی مانده از نکات خرید است. با پول به تنهایی نمی توان چیزی خرید. هدف از پر کردن این قلک نشان دادن ارزش پول است. پول هدر نمی رود، حتی اگر اندک باشد. بچه‌ها یاد می‌گیرند، یک سنت چیزی نمی‌خرد، اما وقتی آن را جمع می‌کنیم، یک قلک پر از سنت داریم که می‌توان از آن برای خرید چیزی استفاده کرد.

در اکثر کشورهای اروپایی، بازارهای محلی کودکان سالانه با هماهنگی شهرداری سازماندهی می شود. در این بازارهای محلی، کودکان لباس، کتاب یا اسباب بازی ناخواسته می فروشند. حصیری روی زمین پهن می کنند و مادر یا پدر از دور آنها را تماشا می کنند اما در تصمیم گیری های مالی بچه ها دخالت نمی کنند. مردم خود را موظف می دانند که از فرزندان فروشنده چیزی بخرند. گاهی هم فروشنده و هم مشتری بچه هستند. با هم چانه می زنند یا تقاضای تخفیف می کنند یا وقتی عصر خسته می شوند همه چیز را می دهند و وسایلشان را جمع می کنند. تقریباً همه کودکان اروپایی یا آمریکایی لیموناد می فروختند، به سالمندان کمک می کردند یا روزنامه پخش می کردند. دولت همراه با والدین به مسائل مربوط به کار کودکان توجه دارد.

به فرزندان خود یک قلک جادویی بدهید!

بهتر است آموزش تفاوت بین سکه های پول یک کشور را به فرزندان خود از زمانی که هنوز خیلی جوان هستند (بین 3 تا 4 سالگی) شروع کنید. سپس یک قلک برای آنها ایجاد کنید تا شروع به جمع آوری پول خرد یا سکه و حتی پول کاغذی کنند. قلک مکانی امن برای نگهداری پول است و همچنین ثابت می کند که بچه ها پول دارند و این یک شروع عالی است. اگر بتوانید از شیشه شفاف یا گوشت خوک که داخل آن تمیز است استفاده کنید خیلی بهتر است. این بانک‌های قابل حمل برای بچه‌ها عالی هستند تا صدای پول را حس کنند و بشنوند و به راحتی انباشت آن را تماشا کنند.

حالا که کودک شروع به پس انداز کرده است، بهتر است به او اجازه دهید با آن پول هر کاری می خواهد انجام دهد، البته این کار باید در دو حالت انجام شود، اول زمانی که قلک کاملاً پر نشده باشد و دوم اینکه وقتی قلک کاملاً پر نشده باشد. قلک پر است پر از پول

این به آنها می آموزد که با مقدار کمی پول پس انداز، فقط می توانند چیزهای کوچک و ارزشمند بخرند و یک قلک پر از پول می تواند برخی چیزها را بخرد، بنابراین آنها همیشه ارزش پس انداز را درک می کنند.

اهمیت آموزش مهارت های سواد مالی به کودکان

این که والدین برای آینده فرزندان خود پس انداز کنند بد نیست، اما برای بهبود مهارت های مالی فرزندان مفیدتر است. با توجه به فراز و نشیب های اقتصاد ایران، بهترین راه برای تامین مالی فرزندان، تمرکز بر خود کودک و ارتقای مهارت های عملی و کارآمد اوست تا در آینده بتواند نتایج بهتری در زمینه مالی کسب کند. فقدان این توانایی قطعا در آینده او را با مشکلات مالی و در نتیجه مشکلات روحی و خانوادگی مواجه خواهد کرد.

بزرگسالان اقتصادی از دوران کودکی کار کرده اند و این باعث شده است که سواد اقتصادی بیاموزند و سواد مالی خود را افزایش دهند. با توجه به شکل گیری شخصیت، ذهنیت، رفتار و زندگی از دوران کودکی، نیاز به بدنه مناسب آموزش مالی و تشویق فرزندان به ایجاد ارزش و کسب و کار، لازم است والدین تدابیری اتخاذ کنند تا از دوران کودکی مهارت های مدیریت پول را در فرزندان خود بدهند. . . و تبدیل به شخصیت آنها شود.

هوش مالی کودکان را جدی بگیرید!

افرادی که حتی تمرینات هوش مالی چشمگیر را در دوران کودکی انجام می دهند، در آینده از نظر مالی موفق تر خواهند بود. در واقع، والدین می توانند به فرزندان خود در مورد مسائل مالی آموزش دهند. مثلاً در هنگام خرید و فروش از آنها خواسته می شود که قیمت کالا را از فروشنده مطالبه کنند و یا وجه کالای خریداری شده را به فروشنده و ... بپردازند.

نتیجه: انجام چنین کارهای کوچک و سطحی می تواند از نظر ذهنی کودکان را برای تقویت و رشد هوش مالی خود آماده کند. بنابراین، فرزندان خود را با موضوعات مالی آشنا کنید تا در آینده برای آنها درآمد داشته باشد.

چرا تقویت هوش مالی کودکان مهم است؟

در واقع تقویت هوش مالی کودکان یکی از نکات اصلی تربیت آنها برای تبدیل شدن به افراد موفق در آینده است زیرا با استفاده از این روش کودکان ارزش و نقش پول را در زندگی روزمره می آموزند و می توانند امور مالی شخصی خود را مدیریت کنند. و خانواده نیز باید اقدام کنند.

از طرفی تقویت هوش مالی کودکان باعث می شود که آنها از میزان درآمد، هزینه و میزان پس انداز آگاه شوند و بودجه را بر اساس آنها تنظیم کنند. در چنین شرایطی کودک در خرید برخی وسایل غیر ضروری تجدید نظر می کند. علاوه بر این، چنین کودکانی از هدر دادن پول خود در خریدهای ارزان در آینده جلوگیری خواهند کرد.

سن مناسب برای تقویت هوش مالی کودکان چه زمانی است؟

به طور کلی، هر چه زودتر به کودکان سواد مالی آموزش داده شود، نتایج بهتری خواهند داشت. در این راستا توصیه می شود پس از تولد فرزند، حساب بانکی جداگانه ای افتتاح و هر ماه مبلغی در آن واریز شود. همچنین می‌توانید هدایای نقدی دریافتی در مناسبت‌های مختلف مانند تولد، تعطیلات و رویدادهای مشابه را به حساب شخصی فرزندتان واریز کنید.

بنابراین، اگر فرزندتان بخواهد پول مربوط به حسابش را برای شما بفرستد، می‌توانید به او بگویید که حساب بانکی او حاوی تمام آن پول است. اما برای درک این وضعیت باید از آموزش های لازم برای تقویت دانش مالی کودکان استفاده کرد و راه درست را برای آنها نوشت.

در این راستا زمان های برداشت و دسترسی به حساب های بانکی را به کودک خود یادآوری کنید. به عبارت دیگر، همه پول کار شخصی او نیست، بنابراین او باید بیشتر مراقب باشد و برنامه ریزی کند. او باید از آنها برای دستیابی به مدیریت مالی بهتر درآمد خود در آینده استفاده کند. در ادامه مطلب در اینجا چند راهکار موثر برای تقویت هوش مالی کودکان آورده شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد